Het Vossenhol, Vos op Vrijdag

Vier een feestje

Normaliter zou ik u op deze plek vertellen over mijn week, wat mijmeren over iemand of beschrijven wat me opviel de laatste tijd.

Dit keer is het even anders (en een stuk korter!), want sinds woensdag staat mijn leven een beetje op z’n kop – op een goede manier. Woensdag werd ik gekozen tot de zevende stadsdichter van mijn woonplaats, Amersfoort.

U begrijpt dat ik enorm vereerd, blij en trots ben. Volgende week schrijft Valerie weer op deze plek een volwaardige column, en de week daarna mag ik weer. Voor nu vier ik een feestje, en wandel ik de hele dag door de stad – er jeukt al een gedicht onder mijn vingers.

Vier ook een feestje vandaag, zou ik zeggen: haal een tompouce, gun jezelf een koffietje op een terras, koop een boek als cadeautje voor jezelf – dat ga ik in ieder geval wel doen!

TV

Twan Vet (1998) schrijft poëzie, proza, liedteksten en muziek. Hij schreef columns voor Tirade, zijn gedichten verschenen eerder in o.a. Tijdschrift Ei en Ooteoote, in verschillende bloemlezingen en hij droeg voor op podia zoals Dichters in de Prinsentuin en de Nacht van de Literatuur. Twan Vet is mede-oprichter van De Kwistige Reynaerde

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *