Het Vossenhol

Nieuwjaarswens

Lieve lezer,

Normaal vindt u hier onze wekelijkse column. In het kader van de grote dag waarop we onze scheurkalenders moeten vervangen wil ik u graag een paar wensen meegeven voor het aanstaande jaar. Afgelopen jaar was er voor ons een van avontuur. Van een studentikoos droompje, staat er nu een digitaal literair tijdschrift in de kinderschoenen. Een tijdschrift waar mensen kopij voor insturen en waar achter de schermen studenten zich ontpoppen tot redacteur.

Dit jaar was een zoektocht naar ons bestaansrecht. Inmiddels zijn we erover uit. De Kwistige Reynaerde is een plek voor ontplooiing en groei. Auteurs en redacteurs stappen samen een traject in, waar beide kanten leren.  Een plek waar mensen voor het eerst, of de honderdste, publiceren en redacteurs voor het eerst, of voor de honderdste keer, redigeren. Samen, binnen deze kring, maken we een creatieve sfeer waarin literair gecreëerd kan worden. Schrijven zonder externe belangen, commerciële drijfveren of stoerdoenerij met grote namen. Voor ons staat enkel een ding centraal: literaire schoonheid.

Ik hoop dat schoonheid voor u ook dit jaar centraal mag staan. Of dit nou de schoonheid is van familieliefde, vriendschappen of een nieuwe puppy, of de schoonheid van een verre reis, goed boek of mooi schilderij. Al mislukt elk goed voornemen, onderweg naar mislukking zult u genoeg tegenkomen om van te genieten. Zo zullen wij met u in het nieuwe jaar, op weg naar de mislukking, zien welke schoonheden wij voor u mogen publiceren.

Dat wenst u namens de gehele redactie,

Sjors Nab

Sjors Nab (1999) studeert Kunstgeschiedenis en Geschiedenis aan de Universiteit Utrecht. Hij is medeoprichter en hoofdredacteur van De Kwistige Reynaerde.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.