Het Einde der Tijden

Oprichtingsbericht

De Kwistige Reynaerde is in eerste instantie opgericht uit liefde voor het Nederlandse, geschreven woord. Lezen is leven en schrijven is bestaan. In het huidige literaire landschap lijkt soms een schisma te zijn tussen de oude en de nieuwe literatuur. De Kwistige Reynaerde vindt dat het een het ander niet uitsluit, dat het een niet bestaat ondanks het ander, maar dankzij. De Kwistige Reynaerde wil de letteren en de mensen achter de letteren vieren!

In onze edities streeft de redactie naar pluriformiteit en een schakel tussen oud en nieuw. Het doel is om zowel nieuw werk van beginnende auteurs met talent te publiceren, evenals beschouwingen, essays en Nederlandse vertalingen van oudere, soms vergeten werken. Zo slaan we een brug tussen het verleden, heden én de toekomst.

Voor De Kwistige Reynaerde is niets heilig: over alles mag geschreven worden. Durf en branie worden niet geschuwd, maar aangemoedigd.

Bijdrages in De Kwistige Reynaerde moeten prikkelen, ontroeren, en tot denken aanzetten.

Een editie is geen temporale eenheid voor De Kwistige Reynaerde. Edities zijn niet gebonden door tijdsperiodes, maar door kwaliteit en evenwicht. Een editie is klaar wanneer al wat relevant is, gepubliceerd is. Een editie zal zich niet laten limiteren door publicatiestress noch tijdsdruk: een editie kan enige tijd stilliggen om daarna weer tot leven worden gewekt.

Was, is en blijft getekend:

de redactie van De Kwistige Reynaerde

De redactie van De Kwistige Reynaerde, bestaat uit T.M.N. van der Horst, S.H. Nab, W.H.J. Reijmerink T.H.J. Vet en V.C. Vocking.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.